Viikonlopun budjetti petti 6-0

Tänä viikonloppuna olin Helsingissä näkemässä Keski-Euroopassa asustavaa kaveriani. Olin yötä lapsuudenkodissa ja näin samalla äitiä. Olin budjetoinut viikonloppuun junalippujen lisäksi 20€. Ajattelin, ettei rahaa menisi muuhun kuin lauantaina kaupungilla kahvitteluun ja paikallislippuihin. Noh erittäin alakanttiin ajateltu.

Perjantaina olin lähdössä asuinkaupungistani junalle ja ajattelin ostaa äitille jotain tuliaisia. Mietin, että se ei kyllä sovi budjettiini, mutta sitten mietin, etten halua mennä ihan tyhjinkäsin rakkaan äitini luo, joten ostin paikallisia herkkuja 10€:lla. Takana oli super rankka työviikko ja erityisen rankka työpäivä, joten laahustin junalle osittain silmät kiinni. Ajattelin, että jääkylmä olut junan ravintolavaunussa voisi rentouttaa ja marssin suoraan ääntä kohti.

Junan lähtö viivästyi vr-teknisistä syistä noin 20min ja kun juna vihdoin lähti liikkeelle, niin huomasin olut-lasini olevan tyhjä. Noh hain toisen. Ja toisen. Lueskelin ravintolavaunussa blogeja täysin ajatuksiini uppoutuneena samalla kaljaa lipittäen. Junan saapuessa Pasilaan, havahduin olevani tukevahkossa humalassa. Olin kumonnut 3-4 isoa olutta tyhjään mahaan nopeassa tahdissa rankan työviikon jälkeen. Pasilassa oli 5min vaihto ja nousuhumalassa olin jo etsimässä kauppaa, mistä ostaa matkakaljaa lähijunaan, mutta onneksi asema on rempassa, enkä löytänyt kiireessä kauppaa. Perjantaina klo 20.50 yllätin äitini menemällä humalassa kylään, antamalla tuliaiset ja ilmoittamalla meneväni suoraan nukkumaan. 5/5 kotiintulo siis. Rahaa oluisiin ja tuliaisiin meni 31-37€ riippuen oluiden määrästä, joka ei ole nyt ihan muistissani.

Lauantaina näin lapsuuden kavereitani ja ulkomailla asuvan ystävän tapaaminen venähti minusta riippumattomista syistä iltaan. Eli kahvi muuttui olueksi ja kaupungilla kävely baarissa istumiseksi. Oli pakko myös syödä vähän. Rahaa meni tuohon iltaan 31€. Kaveri ehdotti myös tapaamista sunnuntaille ja käytiin vielä Keskuspuistossa kävelyllä ja kahvilla 5€.

Elikkäs Hesula-viikonloppuun meni 67-73€, mikä tarkoittaa, että budjetti ylittyi noin 50€:lla. Oli kuitenkin tosi kiva viikonloppu ja ihanaa nähdä kaukana asuvaa kaveria :) Vähän huolettaa kyllä, miten pysyn suunnitelmassani maksaa 6700€ velkoja pois vuoden loppuun mennessä, kun budjetit pitää näin huonosti. Noh katsototaan perjantaina taas, kun tulee liksa, että miten asiat etenee. Siihen asti koitan parhaani olla käyttämättä yhtään rahaa. Luulisi olevan helppoa, kun palaan nyt takaisin tuonne uuteen asuinkaupunkiini, missä mulla ei ole mitään muuta elämää kuin työ. Kun sosiaalinen elämä on 0, niin ei luulisi menevän rahaa. Kaapissa on ruokaa ja ainakin kaksi levyä suklaata, että eiköhän niillä perjantaihin asti pärjää :)

Voitokkaampaa taloudenhallintaa teille! <3

Ps. Pahoittelut mahdollisista typoista. Puhelimeni elää hetkittäin omaa henkistä elämäänsä, mutta sattuneista syistä ei ole minkäänlaista intressiä hommata uutta ennen vuoden loppua :)

Kommentit

 1. Heh, no tuohan on peräti inhimillistä ja onneksi ihmiset eivät ole täydellisiä! Se se vasta kamalaa olisi. Ai että ahdistaisi lukea blogia, jossa kaikki aina onnistuu viimeisen päälle suunnitelmien mukaan. Sitä paitsi kun tekee mokia, niin ehkä niistäkin sitten oppii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tui. Tulipa hyvä mieli sun kommentista :) Uuteen nousuun taas :)

   Poista
 2. Minä taas olen niin kontrollifriikki, että ajatus oluen juomisesta junassa matkalla vanhemman luokse lähinnä ahdistaa. 1. se on järkyttävän kallista, 2. "kaikki" muut ovat selvin päin. 3. äiti saisi elämänsä järkytyksen.

  Minulle vastaava tempaus olisi varmaan sarjassa "hulluinta mitä olen tehnyt". Mitäköhän tämä kertoo minusta. :'D

  Joka tapauksessa mielestäni säästämisen pitäisi tuntua "mahdolliselta" ja sellaiselta, noh, arkeen sopivalta. Joten ehkä budjettisi on nyt asetettu vähän ylioptimistiseksi. Pitkässä juoksussa voi iskeä väsy, jos koko ajan epäonnistuu, kun tavoitteet on jo alusta asti mahdottoman korkealla. Ehkä tavoitetta voisi viilata vähän sallivammaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ravintolavaunu on siitä hauska, että siellä on perjantai- ja lauantai-iltaisin moni ihminen humalassa ja siitä tulee illuusio, että on ihan ok hakea vielä juotavaa. Sitten kun matka on ohi, astuu Pasilan asemalle ja tajuaa, että kello on 20.25, olen tässä yksin ja humalassa ja täällä sataa räntää :D

   Olet oikeessa tuossa, että realistiset tavoitteet pitää motovoituneena. Täytyy ehkä miettiä tätä käyttörahan osuutta uudelleen. Perjantaina tulee palkka ja silloin teen tarkat laskelmat tämän kuun menoista ja ensi kuun budjetista, niin voi olla että muutosta tulee :)

   Tsemppiä sinun projektiisi! :)

   Poista
 3. Voihan olut! :D Niin samaistuttavaa, tuhlaajasiskosein. Uudella tsempillä vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neitiseni :) Joo nyt lähti kova tsemppi päälle. Kuukauden Älä osta mitään -listassa on vasta 9 rastia ja tavoite tälle tilikaudelle oli 10. Kerään siihen vähintään pari rastia lisää ennen perjantaita. Kivaa uutta viikkoa sulle :)

   Poista
 4. Hei mukava blogi sinulla! Kiva löytää uutta luettavaa :) Hymyilin ääneen tuolle ravintolavaunu-keissille, sattuuhan näitä! Tsemppiä velanmaksuun, onnistut kyllä. Itselläni oli luottokortit tapissa ainakin pari vuotta, mutta kun kerran sain ne maksettua pois, ei ole uutta velkaa kertynyt enää, vaikka tulot eivät ole nousseet mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa Pauliina :) Upeeta, että olet saanut luottokorttivelat lopullisesti pois :) Perässä tullaan! Menenkin heti lukemaan blogiasi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tästä ei taida tulla nyt yhtään mitään

Miten pärjätä 200€/kk ruokabudjetilla?

Iloisia yllätyksiä