Tästä ei taida tulla nyt yhtään mitään

Olen vihainen ja pettynyt. Niin vihainen, että kävin tänään jopa juoksemassa, vaikka se lääkärin mukaan on minulta vielä kuukauden kielletty alkuvuodesta tapahtuneen onnettomuuden takia. En välittänyt, koska raivo oli vain pakko saada purettua johonkin. Vähän auttoi, mutta edelleen harmittaa. 

Maksoin viime tilipäivänä (15.3) suunnitelman mukaisesti joustoluottoa 200€ pois ja Master1:stä 500€ pois. Master1 on veloistani se, jonka haluan saada ensimmäiseksi pois eli snowball nro1. Noh olen joutunut käyttämään sitä tässä kuussa 300€. Eli velat ovat lyhentyneet 700€:n sijaan vain 400€. Ja tämähän ei käy. Mikäli aion saada velat pois vuoden loppuun mennessä, minun on pystyttävä lyhentämään niitä tuo vaadittu 700€ kuukaudessa. Mutta en näköjään pysty. Jatkuva epäonnistuminen  lamaannuttaa ja mietinkin, pitäisikö minun madaltaa tavoitteitani. Mutta kun haluan olla velaton 31.12.2019. Minua ei motivoi jatkaa tätä projektia iäisyyksiin. Huoh. Pahoittelen negatiivisuuttani, tuntuu vain, että olen umpikujassa.

Tässä koottuja selityksiä, miksi budjetti petti:

1. Tuli yllärilääkärilasku 120€, jotai ei oltu budjetoitu. Liittyy siihen typerään onnettomuuteen ja siihen liittyviin sairaalakuluihin. Luulin, että ne olisi kaikki jo maksettu/budjetoitu.

2. Kengistä irtosi pohjat. Olin töissä js huomasin, että kenkieni pohjat laahaavat maata, kun kävelen. Tutkin niitä tarkemmin ja huomasin, että molemmat pohjat ovat puoliksi irti. Muutenkin kengät (joskus vuosi sitten valkoiset tennarit) ovat erittäin epäsiistit ja rähjäiset virkamiestyöhöni ja tilasin uudet. 40€.

3. Ostin siskolle synttärilahjan, jota en ollut budjetoinut. Olin unohtanut siskoni synttärit. Ja hänhän ansaitsee vain kaikkein parasta. 50€.

4. Lopetin Pennoon kirjaamisen. Idiotismia. Jotenkin se kuun lopussa vain jäi. Jotakuinkin samaan aikaan kuin pienen pieni puskurini oli käytetty ja tajusin, että joudun käyttämään luottoa. Keräsin kyllä kaikki kuitit talteen ja nyt ne ovat kasassa keittiön pöydällä. Ällöttää katsoakin siihen suuntaan. Mutta siinä ne saavat nyt olla niin kauan, että syötän ne Pennoon.

5. Kotiruoka alkoi etoa. En tiedä, mikä minuun tuli reilu viikko sitten, mutta kaikki kotona olevat ruokavaihtoehdot alkoivat ällöttää niin paljon, etten ole kokannut laisinkaan. Sen sijaan olen syönyt ulkona, koska pakkohan ihmisen on syödä. Noin 70€. Aivan turhaa. 

6. En kehtaa pyytää kaverilta velkoja. Maksoin pari viikkoa sitten minun ja työkaverini yhteisen harrastemaksun, josta työkaverini osuus oli 40€. Hän sanoi maksavansa sen seuraavana päivänä. No siitä on nyt 14 päivää. Jotenkin hävettää pyytää, kun en haluaisi vaikuttaa pihiltä. Mutta viimeistään tilipäivänä pyydän, koska muuten siitä jää tyhmä olo.

7. Femmadonna oli oikeassa, että olen budjetoinut elämiseen liian vähän. Olisi pitänyt heti uskoa kokeneempaa. 

Mites tästä eteenpäin nyt sitten?

En tiedä. En tosiaan tiedä. Kirppiksellä olen myynyt paremmin kuin odotin. Tällä hetkellä summa on 60€ ja noussee ehkä 70€ asti keskiviikkoon mennessä. Paljoa siellä ei ole jäljellä, suurin osa myyty. Olen keskiviikkoon asti käyttämättä rahaa. (Tein juuri lasagnea 2 vuokaa, niin voin syödä sitä tai vaihtoehtoisesti kynsiäni.) Keskiviikkona haen kirppikseltä sen 60-70€ ja sillä on pärjättävä tilipäivään asti. Olen menossa keikkatyöhön ensi viikonloppuna, niin siihen tarvitsee varmaan jotain eväsrahaa olla. Mutta eiköhän tuolla summalla pärjää.

Haluaisin myös luoda blogiini semmoisen tolppa-diagrammin, josta pystyisi seuraamaan velkojen pienenemistä. En ole vain ehtinyt opettelemaan sen tekoa. Tässä olisi jollekin säästöbloggaajalle hyvä lisätyö: pitää blogikursseja. Itse osallistuisin ainakin, jos joku opettaisi näitä sivujen asettelua ym. miten tästä saisi helpommin luettavan.

Nyt menen purkittamaan tuota lasagnea eväsrasioihin ja lopetan tämän rypemisen. Velat ovat kuitenkin lyhentyneet. Velkaa ei ole tullut viime kuusta lisää. Kai sekin on jotain.

Menestyksekäämpää talouden hallintaa teille <3

Kommentit

 1. Voi Tuhlis! Kunpa voisin nyt vaan halata sua ja vaikka teekupposen äärellä vakuuttaa, että kaikki järjestyy kyllä. Koska niin järjestyy! Älä nyt vaan luovuta. Takapakkeja tulee kaikille! Eäh, en nyt haluaisi kuulostaa viisastelevalta, mutta lääkärilaskut, kengätpohjat ja sen sellaiset on just niitä asioita, minkä vuoksi puskuri on hyvä olla olemassa. Ymmärrän ton sun velattomuustoiveen henkisen rajan hyvin, mutta tahti on kyllä aika kova suoritus pitää yllä koko vuotta. Mitä jos laskisit auki, millä ajalla olisit velaton, jos jatkossa budjetoisit käyttörahaa enemmän ja velanlyhennystä vähemmän? Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 2. David Ramseyn opit pikaisesta täyskäännöksestä ja sivutöiden huhkimisesta jne. on vähän riskialtista kamaa. Amerikkalaista. Ihminen ei ole kone, tätä peliä täytyy pelata niillä reunaehdoilla, jotka on asetettu. Kuten kaikkialla toitotetaan, talouden hallintaan pätee samat opit kuin mihin tahansa elämänmuutokseen. Hiljaa hyvä tulee, yksi muutos kerrallaan. Kun tulee alamäkiä, rutista niitä hellästi ja kiitä niitä, niistä voi oppia. Sä olet jo pitkällä, kun olet havahtunut velkaantumiseen ja tiedostat entisen elämäsi kestämättömyyden. Olet kohdannut vaikeat tosiasiat. Elämäntavan downshiftaaminen yhtäkkiä ei ole helppoa varmasti kenellekkään. Muistuta itseäsi lempeästi siitä, mitkä asiat saivat sinut innostumaan säästämisestä. Miten hyvältä tuntuisi olla täysin velaton! :)

  Ei ollut tarkoitus kuullostaa opettajalta, sori jos niin kävi. Nämä on niitä asioita, joita yritän itse opetella. Olemaan itselleni armollisempi. "Mä yritän parhaani, mutta aina ei mene ihan putkeen. Se on silti ihan okei."

  VastaaPoista
 3. Mä suosittelen, että kirjaa nuo samat asiat, mutta positiivisesti ja keskity enemmän siihen.

  Esim.
  1. Opin, että yllättäviin lääkärilaskuihin täytyy olla varattuna rahaa. Onneksi ei puhuttu tuhansista vaan tällä kertaa summa oli 120e
  2. Huomasin, että olen pitänyt niin ahkerasti kenkiäni, että ne ovat kuluneet rikki. Vaikuttaa siltä, että olen osannut tehdä hyvän kenkävalinnan, kun olen näissä viihtynyt niin pitkään. Ostin tilalle kohtuuhintaiset kengät 40eurolla. Opin, että vaate/kenkäasioissakin ennakointi säästää paljolta.
  3.Huomasin, että laitan siskoni ilahduttamisen oman taloustilanteeni kuntoonlaittamisen edelle. Opin, että lahjapuskuri pitää olla, sillä siskolla on synttärit ensivuonnakin.
  4. Huomasin, että Pennoon kirjaaminen lakkasi kiinnostamassa samaan aikaan, kun rahat ja puskuri alkoi huveta. Opin, että näillä asioilla on jokin yhteys ja on hyvä varautua vastaavanlaisiin tilanteisiin miettimällä etukäteen miten toimia. Epäonnistumisia tulee aina
  5. Olen nauttinut siitä luksuksesta, kun saa istua valmiin ruuan ääreen! Ihanaa!
  6. Opin, että pelkään vaikuttavani pihiltä, jos vaadin sitä mikä kuuluu minulle.
  7. Opin, että kannattaa kuunnella kokeneiden neuvoja.


  Toivottavasti et pahoita mieltä tästä minun tulkitsemasta listasta, joka on oikeastaan mahtava listaus siitä mitä kaikkea olet oppinut ja mitä asioita pystyt ne tiedostaen korjaamaan :)

  Eli hyvin meni! Leuka pystyyn vaan ja uutta yritysta :) Kivaa kevättä!

  VastaaPoista
 4. Hienosti kirjoitettu. Penni Roponen. 🌹💥🌺Olisi myös kiva kuulla mitä entiselle tuhlaajatytölle kuuluu.. 💝

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pärjätä 200€/kk ruokabudjetilla?

Viikonlopun budjetti petti 6-0