Budjettikipuilua ja yllättäviä rahareikiä

Kuusi päivää tilipäivästä kulunut ja tilillä rahaa yhteensä 264 euroa. Huumoria se on huonokin huumori vai miten se sanonta meni :D Vakaa aikomus on kuitenkin pysyä budjetissa. Akilleen kantapääni rahankäytössä ovat aina olleet ystävien tapaamiset, niihin liittyvät matkat (ei mitkään Pattayan lomat, vaan ihan vain kulku ystävien luo ympäri Suomea ja Eurooppaa), ystäville annetut lahjat, tarjoaminen ravintoloissa ja baareissa sekä itseeni kohdistuvana meikit. Näistä opettelen nyt pikkuhiljaa pääsemään eroon. Erityisesti tarjoaminen ja kalliit lahjat ovat pannassa. Kävin myös läpi käyttämättömien meikkien varastoani (joo o johonkinhan ne 7000 euron kulutusluotot on laitettu) ja löysin sieltä niin paljon arjen luksusta, että vuosiin ei tarvitse varmaankaan hankkia kuin peruskamat.
 
Tähän tilikauteen ilmaantui kuitenkin kolme yllättävää menoa, jotka ovat kuin suoria viiltoja tuohon akilleen kantapäähäni. 
 
Nyt seuraa pohdintoja meikeistä. Jos et ole kiinnostunut aiheesta, niin voit skipata katkoviivaan asti :)
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Käytin tämän viikon 50e:n ruokarahasta 80 prosenttia uuteen meikkivoiteeseen. Liikkeessä oli tarjous, että tämä luottotuotteeni oli 20 prosentin alennuksessa ja pulitin siitä 50 euron normaalihinnan sijaan "vain" 38e. Järkeilin asiaa seuraavilla argumenteilla:
 
- Uusi meikkivoide on kuitenkin ostettava ihan viimeistään kuukauden päästä, joten miksen säästäisi nyt tuota 20 prosenttia.
 
- Vaikka olenkin tiukalla budjetilla, minun ei tarvitse kuitenkaan näyttää köyhältä. (Okei tosi ruma argumentti, mutta itseeni toimiva.)
 
- Olin vuosi sitten ilman tätä luottotuotetta 4kk ja sekoittelin halpisjämistä naamalleni meikin aamuisin. Kun sitten taas ostin tämän meikkivoiteen, peräti neljä työkaveria kommentoi, että ihoni näyttää paljon paremmalta kuin aiemmin.
 
- Harkitsin tuotteen ostamista ruokabudjetistani kaksi päivää.
 
- Olen edelleen ruokabudjetissa ja en aio ylittää sitä.
 
Meikkivoide odottaa tällä hetkellä kaapissa siihen asti, että edellinen loppuu. Olen 100 prosenttisen vakuuttunut siitä, että se tulee käyttöön. koska olen kokeillut viimeisen 15 vuoden aikana lukuisia ja tämä on minulle ehdottomasti paras. En ala tässä nyt mainostamaan kyseistä tuotetta, koska a) en kirjoita tätä blogia mainostaakseni firmoja ja b) ihmisillä on erilaiset ihot ja mieltymykset ja olen tuttavapiiristäni ainoa, joka vannoo tämän kyseisen tuotteen nimeen, joten se tuskin on paras kaikille.
 
 
Noh kaikki oli ihan hyvin siihen asti, kunnes eilen sähköpostiini pamahti, että haluamani ripsiväri olisi nyt samassa firmassa samalla 20 prosentin alennuksella. Ripsivärini on ollut loppu nyt jo kolme viikkoa. Löysin käyttämättömien meikkejen varastostani lahjaksi saadun vedenkestävän ripsarin ja olen käyttänyt nyt viikon sitä. Ikävä kyllä se leviää päivän aikana rasvaisille luomilleni ja näytän aina klo14 jälkeen ihan pandalta. Lisäksi en saa sitä iltaisin irti millään myrkyillä, joten pandalook on jatkuvasti päällä. Eli perusteet uudelle ripsarille on siis olemassa. Se maksaa nyt alessa 14e. Tätä menoa joudun syömään pelkkää riisiä koko kuukauden, joten harkitsen vielä.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Kolmas yllätysmeno: Hyvä ystäväni asuu ulkomailla ja ilmoitti nyt tulevansa extempore-visiitille Helsinkiin parin viikon päästä. Hän pyysi, että tapaisimme Helsingissä. Tämä HKI-vkl tarkoittaisi minulle vähintään 50 euron lisämenoja tällä kuulle (30 vr:n halpisliput, ilmaiset ruuat äitillä, 20e sisäisiin lippuihin, kahvitteluun ja kaikkeen muuhun, mihin nyt vaan menee rahaa, kun hummaa kaupungilla menemään). En millään haluaisi käyttää tätä summaa. Mutta toisaalta ystäväni on tulossa hyvin kaukaa, pulittaa lennoistaan vähintään 200e ja näämme vain pari kertaa vuodessa. Tuntuisi kohtuuttomalta vedota budjettiin ja valehteleminen muista menoista tuntuu väärältä, kun kyseessä on kuitenkin oikea ystävä. Velkaongelmistani en ole kertonut kenellekään enkä toistaiseksi kerro. Sen verran arka aihe. Onneksi on tämä blogi.
 
Lisäksi minulla on tulossa toinen Suomen sisäinen viikonloppureissu kuun vaihteessa, mihin menee rahaa. Olen menossa näkemään kummilastani toiselle puolelle Suomea ja se on tärkeää ja budjetoitu. Junaliput olen ostanut jo ennakkoon, joten vain käyttöraha puuttuu. Siihen riittää varmasti 50e koko viikonlopuksi ja jotain hiluja voisi jäädä ylikin.
 
Elikkäs elikkäs, hahmottelin uutta budjettia lopputilikaudelle (15.3 asti):
 
50e    Vkl-reissu1
50e    Vkl-reissu2
80e    Tulevat poliklinikkamaksut
14e     Ripsiväri
70e     Ruoka
 
=264e eli +/-0
 
Ainoa mikä tuossa suunnitelmassa jännittää, on tuo ruoka-budjetti. Kaappi on edelleen melko täynnä ruokaa sen muinaisen 50e:n Lidlin reissun jäljiltä ja laskeskelin pärjääväni niillä ehkä vielä ensi viikonkin. Jos kävisin kaupassa uudelleen vasta 4.3 ja täräyttäisin tuolla 70e:llä ruokaa loppukuuksi, niin tämä budjetti onnistuu. Mutta jaksankohan tätä eväselämää niin kauan vielä... Tiukille menee. Toisaalta poliklinikkamaksut eivät ole vielä tulleet ja niissä voi olla maksuaikaa ensi tiliin asti. Toisaalta se on vain asian siirtämistä, koska tiedän, että ne ovat tulossa.
 
Lähden kokeilemaan tätä ja harkitsen tuota ripsiväriä nyt ainakin paripäivää vielä, koska tarjous on varmasti voimassa vielä loppuviikon. Kyllä se pandalife vielä muutaman päivän menee :)
 
Seuraavassa postauksessani ajattelin kirjoittaa Älä osta mitään -päivistä ja tästä Dave Ramsayn kehutusta kirjasta The Total Money Makeover. (Latasin Storytellin ilmaisen kokeilujakson 14 päivää ja kuuntelen sieltä nyt sitä. Lopetan palvelun, kun 14 päivää on ummessa :))
 
Aurinkoista päivää teille ja palaamisiin! :)

Kommentit

  1. En tiedä oletko testaillut kuinka paljon Essencen meikkejä. Essencen I <3 extreme vesiliukoinen ripsari (pinkki pakkaus) on mulla toiminut todella hyvin ja sitä kiittelevät muutkin. 3,5 e. Säästäisit hyvän määrän rahaa ruokabudjettiin... Ainoa huono puoli siinä on aika valtavan pitkä harjasosa, joten alkuun voi tuntua kömpelöltä levittää, mut oon kyllä tottunut siihenkin. Käsittääkseni Essencen ripsivärit ovat saaneet hyviä arvosteluja erilaisissa sokkotesteissä, niitä ei uskoisi niin yyberhalvoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei oon kuullutkin hehkutusta noista Essencen meikeistä! Menee ehdottomasti testiin :) Alle 4€ ripsarista on kyllä ihan överihalpa :)

      Poista
    2. Tulen kommentoimaan myös tätä, oma suosikkini Essencen maskaroista on Lashes of the day, vaaleanpunainen putkilo. Ei kylläkään vedenkestävä, mutta olen tykännyt, koostumus hyvä ja samoin harja. :)
      -Raisa

      Poista
  2. Kiva löytää taas uusi blogi. Meikeistä ihan pakko sanoa, kun tuli mieleen: tiedätkö, mulla on varmaan yli 10 vuotta vanhoja meikkejä vielä kylppärin kaappi pullollaan! Joitain ei saa millään kulumaan loppuun. Poskipuna on varsinkin sellainen, ettei se lopu koskaan. Ja luomivärit. Oi, niitä taitaa olla vielä kultaiselta kahdeksankymmentäluvultakin. Ripsiväri ja meikkivoiteet kuluvat eniten. Olen vähän pedantti ja tiukkis itseäni kohtaan eli "en salli" itselleni uuden ostoa, ennen kuin vanha on loppunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Tui! Ja joo mulla löyty kans sieltä Käyttämättömien meikkien varastosta upeita luomiväripaletteja ja mul on sama, etten pysty ostaa uusia ennen kuin vanhat on käytetty. Nyt kun meikkivoide ja ripsari on hommattu, niin ei tarvii varmaan ostaa mitään meikkejä ainakaan neljään viiteen kuukauteen :) Shamppoot ja pesuaineet on sit asia erikseen, mutta niissä mulla on onneks suht halpa maku :)

      Poista
  3. Hei, kiva löytää sun blogisi! Mehän ollaan enemmän ja vähemmän samassa tilanteessa. :)

    VastaaPoista
  4. Olipas kiva löytää uusi blogi :)
    Ja vain tämän postauksen lukemisen jälkeen veikkaan, että sinulla on aika hyvä asenne ja mahdollisuus päästä juuri sinne minne olet menossa!

    Itse yllätin itseni viimevuonna maksamalla 7000e luoton 5 kuukaudessa ylimääräisillä lyhennyksillä ja siitä sai kyllä hyvän boostin laittaa asioita kuntoon isommaltikin. Tosin nälkä vaan kasvaa syödessä.

    Tsemppiä ja kohti tavoitteita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos PenniRoponen. Sun blogi onkin ollut jo pitkään mun aktiivisessa seurannassa ja kunnia saada sulta kommenttia tänne :) Toi 7k/5kk on kyllä ihailtava suoritus! Jos niin moni on näistä luotoista selvinnyt, niin kyllä mäkin :) Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tästä ei taida tulla nyt yhtään mitään

Kun säästäminen menee överiksi

11 päivää tilipäivään ja käytin visaa