Tilikauden menot numeroina

Menot

No niin nyt on ensimmäinen tilikausi lusittu ja aika katsoa, miten suunnitelma on edennyt. Saan palkan aina kuun 15. päivä, joten tilikauteni on aina kuun 15 -14. päivä. Olen kirjannut kaikki menoni Penno-sovellukseen kuukauden aikana, mikä on helpottanut kulujen seuraamista. Pitkästä matematiikasta huolimatta luvut eivät täysin täsmää, mutta suurin piirtein menoni tilikaudella jakautui seuraavasti:
Asuminen: 576,9e
Puhelin ja netti: 54,25e
Työttömyyskassa: 75e
Joustoluotto: 200e
Opintolainan korot: 8,9e
Sairaus: 160,8e
Liikenne: 161,8e
Ruokakauppa: 123,9e
Ravintola: 95,1e
Muu: 397,3e
Puskuri: 50e
Yhteensä: 1903,95
Piirsin menoistani myös tämmöisen Excell-tortun:
Pahoittelut aloittelijan Excell-taidoista, mutta tässähän sitäkin pikkuhiljaa oppii. Otsikko on tilikausi 2 niinkin loogisesta syystä, että tilikausi alkoi helmikuussa. Kuukauden tulot olivat 1900e ja niistä vähennettynä menot 1903,95 on -3,95 eli ihan ei tasan mennyt laskelmat.

Miten tilikausi meni tavoitteen kannalta?

Tavoitteenihan on maksaa velkasummaa 700e kuukaudessa. Kuten ylläolevassa laskelmassa näkyy, velkaa on lyhennetty tällä tilikaudella ainoastaan tuo 200e verran. Lyhensin joustoluoton lisäksi myös kahta luottokorttiani suunnitelman mukaisesti, mutta valitettavasti jouduin ottamaan ne lyhennetyt summat takaisin käyttöön. Olen siis tavoitteestani jäljessä 500 euron verran. Aion jatkossa kuitenkin pyrkiä tuohon 700 euron kuukausittaiseen lyhennystahtiin ja kiriä tuon 500e jollain lomarahoilla tai vastaavilla. Ainakin lähden koittamaan tätä. Jos kuukauden päästä paljastuu, että tämä tahti on minulle mahdoton, niin sitten lasken tavoitteen uudelleen.

Osiot Muu-, Sairaus ja Liikenne

Kuten aikaisemmissa teksteissäni olen tainnut mainita, jouduin vuoden alussa onnettomuuteen, jossa loukkaannuin. Tämän takia olen nyt joutunut ramppaamaan lääkärissä kontrollikäynneillä ja näistä on aiheutunut kustannuksia. Olen jo melkein toipunut ja jatkossa nämä sairauskulut tulevat olemaan huomattavasti pienemmät.
Liikenneosiossa on pääasiassa ainoastaan VR:n junalippuja. Muutin uudelle paikkakunnalle työn perässä ja työn lisäksi minulla ei ole täällä toistaiseksi mitään. Tästä syystä matkustan pari kertaa kuussa viikonlopuksi pk-seudulle kavereiden luokse. Tässä kuussa ostin myös kahdet junaliput kummilapseni luo toiselle puolelle Suomea, joten normaalisti tämäkin summa tulee olemaan noin 100e pienempi.
Muu-osio on päätähuimaavan suuri (lähes 400e) ja pyrin jatkossa saamaan tämän osion lähemmäs nollaa. Tällä tilikaudella ostin kahdet lentoliput kavereideni häihin. En halunnut laitata näitä lippuja liikenne-osioon, koska kyseessä ei ole normaali liikkuminen, vaan täysin ekstrameno. Lentolippujen lisäksi tässä on ainakin se yksi ripsiväri, josta jauhoin blogissa ja jotain muutakin, mitä en nyt saa päähäni. Sitä suuremmalla syyllä tämä muu-osio on saatava kuriin.

Ruoka

Olen hämilläni ja positiivisesti yllättynyt, miten vähän ruokakauppaan meni rahaa tällä tilikaudella. Kävin muistaakseni pari kertaa isommin kaupassa ja lisäksi hain jotain pientä. Olen syönyt hyvin (kaksi lämmintä ateriaa päivässä) ja herkkujen kulutustakaan en ole vähentänyt. Töissä olen syönyt eväitä noin 4 x vko. Kerran viikossa olen lähtenyt lounaalle työkavereiden kanssa, koska se on kivaa ja vaihtelu on hyvästä. Ravintolaankin on mennyt "vain" 95,1e sisältäen ne lounaat ja kaiken alkoholin. Veikkaisin, että tuosta summasta noin puolet on mennyt ravintolassa juotuihin oluisiin. Ruokakauppaosioon olen erittäin tyytyväinen ja se saa pysyä puolestani ennallaan. Ravintolakuluja voisi vähän pienentää, koska se sisältää turhiakin juttuja. Mutta erittäin pienet summat kaikkiaan, kun minusta on kyse.

Loput osiot

Työttömyyskassamaksu maksetaan vain kerran vuodessa, joten sitä ei taas 11 kuukauteen tarvitse maksaa. Joka kuukausi tulee kuitenkin jotain isompia laskuja ja erillistä laskutiliä minulla ei vielä ole. Puhelin- ja nettilasku on kallis, koska maksan siinä vielä puhelintani ja lisäksi lasku sisältää kasan pk-seudun paikallislippuja, joita ostan mobiilisovelluksella. Lasku on joka kuukausi noin 50e mukaan lukien tosiaan nämä hsl-liput. Tilikaudella tililleni jäi 50e, jonka sijoitan vielä toistaiseksi olemattomaan puskuriin. Alan kerätä sinne nyt joka kuukausi vähän velkojen lyhentämisen ohella.


Kommentit

 1. Tuli äkkiseltään mieleen, että tekstarilla lipun hinta on 2,90, mutta (ilmaisella) HSL-sovelluksella 2,20! Tosin kohtahan ne hinnat vissiin menee uusiksi kuitenkin taas :D Tosi hyvä homma toi puskurinkerrytys! Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tuota sovellusta käytänkin, mutta ne menee mulla myös puhelinlaskuun. On kyllä super kätevä se sovellus. Rentoa sunnuntaita sulle :)

   Poista
 2. Pk-seudulla asujaksi sinulla on varsin maltilliset asumiskulut. Minulla on suuremmat (623 e, sisältäen veden sähkön ja netin), vaikken asukaan siellä päin. Toisaalta minulla on 60 m2 kaksio, missä on tilaa vähän liiaksikin. Yksiöt vaan oli niin kalliita, että otin mielummin samalla hinnalla tilavan kaksion vähän syrjempää... Olisi silti mukava, jos saisi asumiskuluista nipistettyä, se on kuitenkin toistuva kulu, ja ne on juuri niitä mitä varsinkin pitäisi miettiä kriittisesti ja arvioida aina uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Valitettavasti) en asu pk-seudulla, vaan muutin vajaa 6kk sitten urakehityksen perässä pienehköön kaupunkiin, jossa minulla ei työn lisäksi ole juuri muuta. Pk-seudulla tulee oltua kyllä usein viikonloppuisin. Tässä kaupungissa vuokrat ovat korkeita ja bongaamani keskustayksiö on halvimmasta päästä. Olet kyllä oikeassa, että asumiskuluissa voi säästää huomattavia summia :)

   Poista
 3. MÄ yritän nyt tehdä sillä tavalla, että maksan velkoja puolet tavoitteesta tilipäivänä ja puolet kuun puolessa välissä, näin saisit hilattua tavoitteestasi 350 e heti maksuun, ja luottorahoihin ei saisi koskea ja sitten kahden viikon päästä katsot onko vielä toiset puolet säästössä ja siirrät maksuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toihan kuulostaa järkevältä systeemiltä! Kun eihän pääasia ole se, että luottokorttivelkoihin työntää tilipäivänä huikeita summia, vaan se, ettei sieltä ota enää uudelleen käyttöön. Kiitos hyvästä vinkistä Puudeli! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tästä ei taida tulla nyt yhtään mitään

Miten pärjätä 200€/kk ruokabudjetilla?

Iloisia yllätyksiä