Maaliskuun budjetti

Sain tässä kuussa palkkaa 2041e. Palkka on noin 140e normaalia kuukausipalkkaani isompi johtuen matkakorvauksista. (Jee!) Tässä tilikauteni budjetti:


Vuokra: 565e
Sähkö: 20e
Puhelin: 63,5e
Joustoluotto: 200e
Opintolainan korot: 8,2e
Master Ykkönen: 440e
Master Kakkonen: 60e
Asp: 50e
Ruoka 200e
Hotelli huhtikuun hääreissulle: 150e
Muu: 200e
Puskuri: 84,3e

Yht. 2041e


Tämä on nyt tilikauden suunniteltu budjetti, jonka mukaan aion elää. Tilikauden lopussa julkaisen taas toteutuneet numerot piirakkoineen. Kalenterin mukaan minulla ei ole tällä tilikaudella tulossa pakollisia reissuja tai tapahtumia. Viikonloput ovat seuraavaan tilipäivään aivan tyhjät, mikä on ihanaa. Varmaankin käyn muutamana viikonloppuna pk-seudulla tai mummolassa, mutta näihin reissuihin ei junalippujen lisäksi paljoa rahaa kulu.

Budjetin mukaan lyhennän tässä kuussa velkaa 700 eurolla, mikä on kuukausittainen tavoitteeni. Ruokaan budjetoin 200e (viime tilikaudella ruokakauppa 124 + ravintola 95 = 219e) ja luulen sen riittävän. Muu-kategoriaan budjetoin 200e. Tästä ostan junalippuja, maksan yllättävät menot ja ne mitä olen budjetista unohtanut. En usko, että tähän on budjetoitu euroakaan liikaa, vaikka mukavaahan se olisi.

Olen lähdössä huhtikuussa hyvän ystäväni häihin Keski-Eurooppaan. Edellisestä palkasta ostin lennot ja tästä palkasta tarkoitus on maksaa hotelli. Olen budjetoinut siihen 150e. Reissukassasta puuttuu vielä häälahja ja käyttöraha, mutta ne budjetoin sitten seuraavan kuun tilistä. Budjetin ylijäävät 84,3e sijoitan puskuriini, jossa on tällä hetkellä 50e eli nyt 134,3e. Olisi upeaa, jos lopputilikaudesta puskuri olisi vielä kokonaisuudessaan olemassa ja luottokortteja ei olisi käytetty lainkaan. Tähän pyritään.

Jatkan edelleen Älä osta mitään -päivien ylöskirjausta ja tavoitteeni on 13 nollan euron päivää seuraavaan tiliin mennessä. Tällä tilikaudella minulla on näihin hyvät mahdollisuudet, koska kalenteri näyttää sen verran tyhjältä :) Ei muuta kuin jatkamaan harjoituksia :)

Kommentit

 1. Onko tossa ruokarahassa mukana päivärit (päivittäistavarat) eli hygieniatuotteet, veskipaprut, hiuslakat, siivousvälineet ja -aineet yms? Onko se 200€ varmasti tarpeeksi?
  Mulla kaatui budjetti alkuaikoina hyvin usein juuri käyttörahan varaamisen pienuuteen. Sinkkukinkkuna se oli 400€, sitten 500 egeä ja nyt mies ja muksut huomioiden jo 600€/kk, joka riittää niinku just ja just :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siinä on kaikki mukana. Myös ravintola :D Saa tosiaan nähdä, riittääkö tuo pidemmällä aikavälillä. Viime tilikaudella, mulla meni noin 220e ruokakauppa päiväreineen plus ravintolat eli silloin se lähes riitti. Meikkejä, pesuaineita ja muita mulla on varastossa jonkun verran, mutta eihän nekään ikuisuuksia riitä. En usko, että tällä budjetilla jaksaisin loppuelämää, mutta joitakin kuukausia uskon sillä pärjääväni. Tuo sun 400 - 600e /kk kuulostaa huomattavasti enemmän semmoiselta normaalin elämän budjetilta, jossa ei tarvitse kaikkea triplamiettiä. Mutta kokeilen nyt tätä ainakin tämän kuukauden ja sittenhän nähdään, riittääkö se mihinkään :) Lisäksi mulla on budjetoitu 200e sarakkeeseen muut, ja tästä menee sitten junaliput, mahdolliset lahjat ja yllärimenot. Että niitä ei tarvitse ainakaan yrittää ruokabudjetista hankkia.

   Oon alkanut tehdä suunnitelmat viikon ruuista ja kauppalistat niiden pohjalta (tiedän, että säkin oot ollut tarkka kauppalaskuista) ja tällä menetelmällä mun ruokakauppalaskut on pienentyneet ihan huimasti. Mutta saas tosiaan nähdä, yritänkö vetää liian tiukille. Kiitos Femmis niin paljon kun kommentoit :)

   Ps. Eilisen Super iloinen asia oli, että hotelli-öihin, joihin olin budjetoinut 150e, menikin vain 87e. Säästin siis huimat 63e ja siirsin summan suoraan master1:lle, mikä on mun lumipallo numero1 :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tästä ei taida tulla nyt yhtään mitään

Miten pärjätä 200€/kk ruokabudjetilla?

Iloisia yllätyksiä