Iloisia yllätyksiä

Nyt on sattunut monta mukavaa taloudellista yllätystä lähiaikoina. Ensimmäisenä niistä mulle tarjottiin kahden päivän keikkaduunia parin viikon päähän. Normaalisti en tee työni ohella lisätöitä, koska alallani ei niitä juurikaan ole. Haluan myös laittaa täydet paukut pääduuniini, jotta etenen uralla ja palkkani nousee sitä kautta joskus. Mutta nyt tuli todella hyvä keikkaduunitarjous ja sain lomapäivänkin siihen oikeasta työstäni. Toinen työpäivistä tulee olemaan sunnuntai, joten siihen ei tarvinnut lomapäivää hankkia. Päivät ovat noin 10h mittaisia ja laskin, että tienaan tästä noin 250 euroa nettona ekstraa. Jee!
 
Toinen positiivinen yllätys oli, että sain vihdoin yhden harrastusvälineen myytyä. Tulen saamaan siitä 500 euroa joskus huhtikuun tienoilla. Ostaja on tuttavani, jolla ilmeisesti on vähän huono rahatilanne tällä hetkellä, joten en aio painostaa häntä maksuajan kanssa. Ihanaa kuitenkin, että tämä asia etenee ja pääsen eroon minulle hyödyttömästä ja kuluja tuottavasta kapistuksesta ja saan 500 euroa siitä takaisin. Loistavaa!
 
Lisäksi varasin kirppispöydän viikoksi. Se alkaa nyt keskiviikkona. Pöydän hinta oli 30e ja saa kyllä nähdä, saanko edes omiani takaisin. Ole aina pyrkinyt hyvin vähäiseen tavaramäärää ja lisäksi muutin muutama kuukausi sitten, joten ylimääräistä kampetta ei kamalasti ole. Kellarissa on kuitenkin yksi Ikean kassillinen vaatteita, joista haluan eroon. Lisäksi ajattelin nyt viikonlopun aikana käydä läpi vaatekaappini ja ottaa sieltä pois kaikki ne vaatteet, joissa en näytä erittäin hyvältä. Koska semmoisiahan ei kannata omistaa :) Vaikka osa vaatteistani on kalliita merkkivaatteita, viiden kuuden euron kappalehinta on varmaankin maksimi, joita niille laitan. Ne ovat kuitenkin vanhoja vaatteita. Joten saa nähdä, meneekö tuo 30 euron pöytäsumma rikki vai ei. Ainakin saan siivottua vaatekaappini ja saan kehitettyä itselleni jonkin harrastuksen viikon ajaksi :D
 
Kävin muutenkin vähän kaappeja läpi ja löysin kaksi vähän arvokkaampaa tavaraa, joista voisin hankkiutua eroon. Toinen on tv. Se on kaapissa, koska tv:t ovat minusta sisustuselementteinä melko rumia, enkä näe hetkeä, jolloin katsoisin sitä. Jos haluan katsoa elokuvan, niin menen elokuviin. Jos haluan katsoa sarjoja tai uutisia, niin katson puhelimella. En ole koskaan oikein ollut elektroniikka-ihminen, enkä omista edes tietokonetta. Yksi erittäin hyvä puhelin riittää minulle. Kaapissa oleva tv on ohut ja pienehkö, ehkä 24 tuumaa. Täysin toimiva ja sisältää kaukosäätimen. Sain sen joskus neljä vuotta sitten kaverilta lahjaksi käytettynä. Siitä asti se on ollut enimmäkseen kaapissa. Joskus olen kaivanut sen esiin, jos vieraat ovat halunneet katsoa jotain. Paljonkohan siitä kehtaisi pyytää? 20e? 50e? Ei ehkä niin paljoa. Mikään äly-tv se ei kuitenkaan ole. Ehkä laitan sen jonnekin fb-kirpparille ja katson, haluaisiko joku vaikka mökille.
 
Toinen löytämäni tavara on arvokas merkkilaukku. Ostin se pari vuotta sitten Stockalta 60 prosentin alennuksella. Siitä huolimatta se maksoi noin 300e. Eli lähtöhinta oli yli 700e. Sairasta. Mutta erittäin kaunis laukku se on. Konjakin värinen, laadukasta nahkaa, klassinen malli. Itse en vain tykkääkään siitä mallista. Löysin 10 eurolla kirpparilta täydellisen mallisen laukun, jota olen käyttänyt nyt päivittäin kolmisen vuotta. Huomattavasti rumempi, mutta ajaa minulla asiansa paremmin. En usko, että käytän enää sitä merkkilaukkua, joten sen voisi myydä. En vain yhtään osaa arvioida, mitä siitä kehtaisi pyytää. Tuntuu vaikealta pyytää yli 100e, kun se on kuitenkin vain laukku ja vielä käytetty. Huomaa kyllä, etten ole kovin hyvä näissä myyntihommissa :D
 
Tuli myös veronpalautuskirje. Saan elokuussa veronpalautuksia huimat 13 euroa :D Hyvin olin siis osannut laskea. Olen helpottunut, ettei tullut mätkyjä, koska pidin koko vuoden huomattavasti alempaa veroprosenttia kuin kollegani. Tämä meni ihan hyvin näin :)
 
Ja nämä kaikki ylimääräiset eurothan tulevat menemään velan lyhentämiseen. Jee! Pyrin siihen että luottokortti1 tulee olemaan nollilla kesäkuun loppuun mennessä (nyt -1500e),  luottokortti2 lokakuun loppuun mennessä (nyt -2000e) ja joustoluotto nollilla vuoden viimeisenä päivänä (nyt -2885e). Aion rakentaa näistä veloista vielä sellaisen pyramidikuvaajan, niin kuin Tarkan markan Tainalla oli, jotta velkojen pieneneminen hahmottuu paremmin.
 
Muuten tämän kuukauden budjetin osalta menee vähän heikosti, mutta lyhennettyihin velkoihin (700e tässä kuussa) en ole koskenut ja teen kaikkeni, ettei tarvitsisi koskea, vaikka tiukkaa onkin. Palaan lähiaikoina kertomaan tilanteesta lisää.
 
Kivaa viikonloppua!
 
 

Kommentit

 1. Vautsi, kivoja posiitivisia juttuja sulla! Hei hinnoittele vaan reippaasti ylös, hintaa voi aina alentaa jos ei mene kaupaksi :D

  VastaaPoista
 2. Jään odottelemaan kuulumisia myös kirpparipöydän tuloista 🌺

  VastaaPoista
 3. Kirppari kuulostaa hyvältä ja tosiaan kannattaa ensin pistää vähän enemmän ja sitten laskea, jos ei meinaa mennä.
  Muutenkin mukavia kuulumisia :)

  VastaaPoista
 4. Hei, tuli mieleen, että nuo merkkilaukut ja -vaatteet kannattaa lähettää Rekki.fi palveluun.
  Se on helpoin ja ehdottomasti kannattavampi paikka myydä arvokkaammat tuotteet kuin kivijalkakirppis. Ja erittäin helppo.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tästä ei taida tulla nyt yhtään mitään

Miten pärjätä 200€/kk ruokabudjetilla?