Tänään on tilipäivä!

Tilipäivän saapuessa molemmat luottokorttini olivat tuttuun tapaan tapissa. Mutta nyt se muuttuu ja kortit alkavat pikkuhiljaa lyhetä yksi kerrallaan.


Palkkaa tuli: 1974 e.

Ja näin sen kulutin:

565        vuokra
200        joustoluotto (pakollinen minimilyhennys)
100,92   Master1 (minimi summa)
66,20     Master2 (minimi summa)
8,89       opintolainan korot
54,25     puhelin ja netti
11,69     sähkö
75          työttömyyskassamaksu (kerran vuodessa)
102,5     osuuteni veneen kesäsäilytyksestä
177        lennot huhtikuulle
97,80     sairaala (ikäväkseni jouduin olemaan viime kuussa sairaalassa 2 päivää, mutta nyt ok)
80          2 x odotettavia poliklinikkamaksuja kontrollikäynneistä
200        ruoka- ja käyttöraha
200        ylimääräinen lyhennys Master1:seen

Eli velkaa on tässä kuussa lyhennetty ylimääräinen 200e. Tähän en ole koskaan aikaisemmin pystynyt. Yhteensä pelkkiin lainoihin ja niiden kuluihin meni tästä palkasta 576,01 e eli ihan kiitettävä summa. Jotta saisin velat kuitattua tavoitteeni mukaisesti vuoden loppuun mennessä, kuukausittaisen velanmaksusumman pitäisi olla tästä eteenpäin 6707,93 : 10 = 670,8e/kk plus korot ja tilinhoitomaksut eli noin 700e/kk.

Tässä kuussa oli paljon yllättäviä ja kerran vuodessa maksettavia isoja menoja, kuten sairaalareissu, siitä aiheutuvat polikäynnit, työttömyyskassan jäsenmaksu, lentoliput ja veneen kesäsäilytys. Näihin "ylimääräisiin" menoihin meni jopa reilu 532 euroa. Totta kai jokaisessa kuussa on yllättäviä isompia menoja, mutta uskoisin tämän kuun olevan silti poikkeus. Eli seuraavina kuukausina minun lienee mahdollista päästä tuohon 700e/kk lyhennysvauhtiin :)

Tärkeintä kuitenkin on, etten käytä luottokortteja enää nyt, kun olen aloittanut niiden lyhentämisen. Muuten koko homma menee hukkaan. Tapanani on siis ollut maksaa luottokorttilaskuja se minimi (noin 100e/kk/kortti), jolloin "käyttövaraa" molemmille korteille jää maksun jälkeen noin 70e. Nämä 70 e:t olen sitten ennen tilipäivää kulutellut menemään ja tilipäivänä tilanne on ollut sama kuin edellisenä kuukautena. Nyt tähän on siis tultava muutos.

Käyttö- ja ruokarahani on minimalisen pieni. Vain noin 50e/viikko. En usko, että olen koskaan elänyt näin pienellä, mutta yritetään. Jos teen eväitä töihin ja jaksan vielä syödä niitä siellä töissä enkä karkaa ravintoloihin, minun pitäisi kaiken järjen mukaan pärjätä. Nytkin jääkaappi on aivan täynnä ruokaa ja luulen, että saisin niistä valmistettua lämpimiä aterioita melkein viikoksi. Jotenkin, kun rahaa ei saisi käyttää, niin tuntuu tosi vaikealta olla tuhlaamatta. Nytkin tekisi mieli mennä ostamaan yksi kirja. Noh hillitsen itseni ja odotan, että sen suosio laskee sen verran, että saan sen vihdoin kirjastosta. Maltti on valttia vai miten se meni :)

Hyvää viikonloppua kaikki te lukijat (joita minulla ei vielä kyllä ole yhtään, mutta eiköhän niitäkin joskus tule) :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tästä ei taida tulla nyt yhtään mitään

Kun säästäminen menee överiksi

11 päivää tilipäivään ja käytin visaa